A-
A+

Børsen: "Idag betalar du årets högsta dygnspris för el"

Gaspriserna är rekordhöga i Tyskland och från oktober införs en extra avgift med syftet att fördela de höga energikostnaderna, skriver Handelsblatt. I Danmark betalar du idag det högsta dygnspriset för ström hittills i år. Det rapporterar Børsen.

Sarah Carlsson

Annons

Annons

Från oktober införs en extra gasavgift, på cirka 2,4 eurocent per kilowattimme, under vintermånaderna i Tyskland. Gasräkningarna är redan på rekordnivåer i landet och det nya tillägget möts av kritik, rapporterar Handelsblatt. Avgiften kan innebära att en familj på fyra kommer behöva betala runt 500 euro mer i kostnader. 

“I juli var gaspriserna för befintliga kunder i genomsnitt redan mer än 50 procent högre än genomsnittet för 2021, och gasavgiften kommer nu att driva upp dem ytterligare. Totalt sett kommer naturgaspriserna sannolikt att vara ungefär dubbelt så höga som genomsnittet för förra året när avgiften väl har överförts fullt ut. Om moms tas ut på tilläggsavgiften blir effekten ännu större”, skriver den tyska storbanken Commerzbank i en kommentar.

Även danska Børsen skriver om energi och de höga kostnaderna. “Idag betalar du årets högsta dygnspris för el”, skriver tidningen angående elpriserna i landet.

Det har aldrig varit dyrare att äga en bostad i Norge än nu. Det visar sjuksköterskeindex för första halvåret av 2022, skriver Dagens Näringsliv. I år kommer endast 1 av 100 sålda bostäder i Oslo vara möjliga att köpa för en sjuksköterska eller någon med liknande inkomst.

Den amerikanske justitieministern Merrick Garland funderade i flera veckor innan han godkände genomsökningen av tidigare president Donald Trumps residens Mar-a-Lago. Det uppger källor för Wall Street Journal. Garlands försiktiga tillvägagångssätt kommer att prövas inom de kommande månaderna, enligt tidningen.

0
Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss