A-
A+

Svd: Därför ska pensionärer dra öronen åt sig

Regeringen och oppositionen budar över varandra när det gäller pensionssatsningar. Svenska dagbladet menar att pensionärerna ska dra öronen åt sig och Dagens nyheter utser vilka som är förlorare.

Petra Lundgren

Politikerna budar över varandra för att locka svenska pensionärer som blir allt fler och som är mer benägna att rösta, skriver Svenska dagbladet som tycker att både pensionärer och blivande pensionärer ska dra öronen åt sig. 

“Vallöftena till trots beror pensionen främst på den svenska ekonomins tillväxtkraft. Den lär bli lidande av de nya pålagor som krävs för att finansiera pensioner och den övriga löfteskarusellen”.

Dagens nyheter tar också upp pensionsförslagen från regeringen och oppositionen och menar att allt handlar om att vinna valet: “Förlorare är i alla fall framtidens pensionärer”. 

Expressen tycker att Liberalernas nya partiledare Johan Pehrson är hoppet som gör att partiet överlever valet i höst. “Tänka sig – en vit gubbe med lite rondör och rejält med rutin och humor kanske inte är så hopplöst ute ändå, står det bland annat i ledaren”.

5
Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss