A-
A+

Stigande elpriser efter helgens rea

Elpriserna förväntas att öka rejält när vindkraftverken står stilla, skriver SVT. Västerbottens-Kurir rapporterar att hälsocentral i Umeå tvingas till skära ner sin verksamhet. Kalmar kommun anmäler slakteri för miljöbrott, uppger Barometern. Padelcentrum bommar igen för gott i Motala, enligt Corren.

Felicia Soderqvist

Efter helgens rea på elpriser så låga som 10-20 öre kilowattimmen stiger nu priserna i Götaland och Svealand åter igen. Bakgrunden till de stigande priserna är en kombination av vindbrist i Sverige samt de stigande gaspriserna runt om i Europa, rapporterar SVT. Det nya spotpriset väntas kunna vara så högt som 5 kronor kilowattimme.

Hälsocentralen i Ersboda, Umeå, tvingas till att minska sin verksamhet i sommar. Något som aldrig tidigare har hänt, skriver Västerbottens-Kuriren.

I över ett års tid har har reningsprocesserna krånglat för KLS Ugglarp reningsverk. Utsläpp av olika organiska material har överstigit medelvärdet för 2021. Kalmar kommun anmäler nu slakteriet för misstänkt miljöbrott, skriver Barometern.

Är Padeldöden närmar än vad vi tror? Från och med nästa vecka stänger Pdl center i Motala ner sin anläggning. “Tråkigt, det gick fortare än jag trodde”, säger hallchefen Erik Moberg till Corren.

2
Felicia Soderqvist
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss