A-
A+

Så slutade miljardvinst i storbråk

Stora summor pengar kan också leda till stora bekymmer i vissa fall. Foto: Unslash

Det är inte alltid som pengar leder till lycka. Den fjärde största lotterivinsten i USA:s historia har utmynnat i ett storbråk av ett speciellt slag.

Annelie Sandström

Det var i januari i år som en man i en familj vann motsvarande 14,3 miljarder kronor i Maine State Lottery. Men detta var dock inte något som han ville att omvärlden skulle få veta något om. Han berättade om vinsten för den kvinna som han har ett barn med, men först efter att ha skrivit ett sekretessavtal med henne, skriver Dagens PS.

I avtalet fick kvinnan förbinda sig till att hålla storvinsten hemlig fram till den 1 juni 2032 då dottern blir myndig.

Men det visade sig att hon inte klarade av att bära på hemligheten. Hon berättade för sin far och styvmor, som i sin tur berättade för andra människor, inklusive vinnarens syster och andra, skriver Dagens PS.

Det har resulterat i att miljardvinnaren har stämt och kräver skadestånd av kvinnan som är mor till hans barn.

Svårt att hålla hemligt

Att det blir bråk kring stora vinster och att hålla det hemligt är dock inte ovanligt, enligt Andy Carter, som är rådgivare till storvinnare hos brittiska National Lotteri. Det förekommer också att storvinnare försöker att hålla vinsten hemlig till och med för sina äkta makar.

– Men det kan vara svårt ibland, konstaterar han och fortsätter:

– Om du har vunnit en miljon är det lättare att dölja än hundra miljoner. 53 gånger så mycket är förstås ännu svårare. Vi har alla våra kors att bära, säger han.

0
Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss