A-
A+

Miljonsatsning på utbildning för företag 

En utbildningssatsning för små och medelstora företag, företagare som tvingas ha stängt på grund av valmöte och ett 20-årsfirande IT-bolag med god omsättning. Det är något av innehållet i dagens lokalpress.

Petra Lundgren

Högskolan i Borås gör en utbildningssatsning på små och mellanstora företag. Det handlar om 17 miljoner kronor som läggs på digital utveckling för näringslivet, skriver Borås Tidning. Förhoppningen är att kunna deltagare från Borås.  

Rasmus Paludan och Stram kurs har valmöte i Örebro under fredagen och det gör att flera företagare på Aspunden tvingas ha stängt, däribland Ölbryggning, rapporterar Nerikes Allehanda. “Det känns inte alls bra. Vi kommer att förlora hela omsättningen”, säger Stefan Ljungdahl till tidningen. 

Sigma Technology Solutions group firar 20 år och har numera en kvarts miljard i omsättning, skriver Smålandsposten. Bolaget trodde att Rysslands krig mot Ukraina skulle göra att många affärer gick förlorade, men medarbetarna i Ukraina ville börja jobba igen så fort se satt sig i säkerhet. En Ica-butik i Umeå gör en ny satsning vilket innebär att butiken från en egen sushibar, skriver Västerbottens-Kuriren. “Du köper sushi som vilken produkt som helst”, säger handlaren till tidningen.

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss