A-
A+

Här stoppar kommun pensionat och bowlinghall

Kommun säger nej till planer på pensionat, bowlinghall och bostäder, ett konditori stänger samma vecka som det firar 50 och ett Uppsalaföretag har fått kraftigt ökade intäkter. Detta och annat skriver lokaltidningarna om i dag. 

Petra Lundgren

Svensk kommun säger nej till planer på pensionat, bowlinghall och bostäder, ett konditori stänger samma vecka som det firar 50 och ett Uppsalaföretag har fått kraftigt ökade intäkter. Detta och annat skriver lokaltidningarna om i dag. 

Ett klassiskt konditori stänger i Mjölby, samma vecka som det fyller 50 år. Philip Svensson säger till Corren att det är tråkigt att lämna Galleria kvarnen. “Vi har våra stamgäster och det är trevligt folk här”. 

Byggconstruct Uppsala AB kan glädjas åt ökade intäkter, rapporterar Upsala Nya Tidning. Det handlar om en ökning med 793 000 000 kronor. Rörelsemarginalen för det senaste året är 5,5 procent enligt tidningen. 

Brasserie Goaroije i Älmhult gick i konkurs i januari och nu söker fastighetsägaren Ove Varland en ny entreprenör, skriver Smålandsposten. Han vill se en alkoholfri restaurang, glassbar och lunchservering, gärna redan till sommaren. 

Kommunstyrelsen i Laholms kommun säger nej till planer på pensionat, bowlinghall och bostäder i Mellbystrand, skriver Hallandsposten. “Det skulle bli 40 parkeringsplatser och ett grönområde som försvann. Laholmbuktens va säger också nej för att man vill ha det som avrinningsområde för dagvatten”, säger kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist, C, till tidningen. 

1
Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss