A-
A+

Här startar exklusiv vattenfabrik

Vatten från svensk by ska drickas på privatjetplan och lyxbåtar, golfresort ska säljas och ett hotell har fällts av reklamombudsmannens opinionsnämnd. Det är något av innehållet i dagens lokaltidningar.

Petra Lundgren

En exklusiv vattenfabrik ska starta i Vilhelminaby skriver Västerbottens-Kuriren. Det handlar byns preminumvatten som ska säljas både på flaska och i bag-in-box till privatjetplan och lyxbåtar. 

Golfresorten Lanna Lodge i Lekeberg ska säljas, skriver Nerikes Allehanda. Ägaren Henrik Johansson ska i stället bygga nytt i Sälen. “Det finns ett antal köpare” säger han till tidningen. Han har drivit Lanna Lodge sedan 2008. Där finns även friluftsaktiviteter, hotell och en restaurang som är utarrenderad. Hemliga priset är enligt tidningen “Några hundra miljoner”. 

Hotel Tylösand har fällts av Reklamombudsmannens opinionsnämnd, skriver Hallandsposten. Anledningen är en plastpåse som anses vara könsdiskriminerande och anspela på sex. Elisabeth Haglund som är vd på hotellet håller inte med nämnden och säger till tidningen att deras avsikt aldrig varit att reta någon.

Region Kronoberg beställde ett analysverktyg för 1,6 miljoner kronor och det blev försenat med fem månader, skriver Smålandsposten. Verktyget ska användas för att undersöka hur det går att frigöra tjänster i tid. Anledningen är att regionen behöver minska kostnaderna för att ha till exempel ha råd med ett nytt sjukhus. “Anmärkningsvärt”, säger en politiker till tidningen om förseningen. 

Anställda på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås får öva på tekniskt avancerade dockor som kan svara på tilltal, skriver Borås Tidning. Det nya träningscentrat är i toppklass och syftet är att minska vårdskadorna. 

1
Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss