A-
A+

Här gör företag mångmiljonsatsning

Ett företag satsar 60 miljoner på att öka kapaciteten och säkra jobb, en glassfabrik satsar på udda smaker och i svensk kommun har arbetslösheten sjunkit med en fjärdedel. Detta och annat skriver svensk lokalpress om i dag.

Petra Lundgren

Setra group har gjort en miljonsatsning på sågverket, skriver Upsala Nya Tidning. Det handlar om 60 miljoner kronor. Satsningen på en hundra meter lång byggnad ökar kapaciteten i sågverket och säkrar jobben. 

Nerikes Allehanda listar de hundra som har högst lön i Örebro. Senaste taxeringsåret hade 36 personer i kommunen en årslön på över tre miljoner kronor. 

Stafsäters gårdsglass i Sturefors laddar för sommaren, rapporterar Corren. Glassfabriken har även en glassbod utanför butiken i år. Det finns några udda smaker i sortimentet: stekt vildsvinsbacon, gran och öl. 

I Högsby sjunker arbetslösheten, skriver Barometern. Antalet jobbsökande har minskat med 26 procent på ett år. Det finns också fler lediga arbeten att söka. 

Branäsgruppen har beslutat att sälja Vallåsens fritidsanläggning, skriver Hallandsposten. Platschefen säger till tidningen att det är ett strategiskt beslut. Ägaren har bestämt sig för att satsa på anläggningarna i nordligare delar av landet. Även anläggningen i Ulricehamn ska säljas. 

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss