A-
A+

Här är dyrgriparna du ska passa på att sälja

Det finns ett stekhett intresse för en viss typ av svenska föremål som kan finnas hemma i skåpen och som kan generera stora pengar. Det skriver Göteborgs-Posten.

Petra Lundgren

Det handlar om svenskt retroporslin och snittpriset har stigit med nästan 20 procent på Tradera från mars till augusti, skriver Göteborgs-Posten. Upsala Ekeby Gefle, Rörstrand och Gustavsberg hör till de sorter som inbringat mest pengar. Ett set med sex koppar och åtta fat av Upsala Ekeby Gefle-serien ”Delila” såldes för 270 000 kronor i augusti. Enligt presschefen Sofia Hagelin är det största summan någonsin för svenskt porslin på sajten.

– Det verkar vara en trend just nu att köpa svenskt porslin från just den här tiden. Nio av de senaste månadernas auktioner är med på topp-tio listan över de dyraste auktionerna av svenskt porslin de senaste fem åren, säger Sofia Hagelin till tidningen och tipsar om att passa på att sälja innan trenden bryts.

Bukowskis märker också det ökade intresset för svenskt designporslin och anledningen tros vara fler auktioner online och ett större intresse för hållbar konsumtion. Det är framför allt internationellt som det svenska designporslinet är eftertraktat. Sju av tio auktioner på Tradera har gått till Kina och det är de udda serierna som går bäst.

0
Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss