A-
A+

GP: Så kan arbetslösheten knäckas

Arbetslösheten sjunker i Sverige, men bland vissa grupper är den fortsatt hög. Göteborgs-Posten ser sätt att komma tillrätta med detta.

Petra Lundgren

“Satsa på äldreomsorgen i stället för skattesänkningar”, skriver Olov Abrahamsson i dagens ledare i Norrländska socialdemokraten. Johannes Sundelin, ordförande (S) i socialnämnden i Gällivare prioriterar äldreomsorgen, till exempel med en storsatsning på trygghets- och seniorbostäder. 

Finland har agerat storebror i frågan om medlemskap i Nato, skriver Expressen som riktar ett stort tack. “Utan Finland hade Sverige aldrig tagit klivet in i Nato”. 

Arbetslösheten sjunker generellt i Sverige. Men den går inte ned bland långtidsarbetslösa. Högst är den bland de som saknar gymnasieutbildning och främst är från Afrika och Asien. “Utbildning är en förutsättning för att knäcka arbetslösheten”, skriver Göteborgs-Posten. Det är också ett sätt att bryta utanförskap och segregation. 

Aftonbladet hoppas att kommuner, regioner och myndigheter lärt sig av både sommaren 2018 och pandemin och skärpt beredskapen inför den extremtorka som kan vänta i sommar om torkan i vår håller i sig. Lantbrukare har redan larmat om att spannmålsskörden torkar och varmt väder innebär också stor brandrisk i skog och mark.  

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss