A-
A+

Expertens bästa tips – så blir du en vinnare 2023

Foto: TT

Det finns ett par faktorer som är extra viktiga att se över vid en bostadsaffär 2023. Det rapporterar Göteborgs-Posten.

Sarah Carlsson

För den som planerar att köpa eller sälja en bostad under året finns det flera saker man bör tänka på för att göra en så lyckad affär som möjligt.

Uppvärmningssystem är en faktor som har blivit allt viktigare och som husköpare tittar särskilt efter, skriver GP.

– Man pratar extremt mycket om driftkostnader. Kunderna kollar till exempel om det finns jordvärme, om det finns solceller på huset eller vad det hade kunnat kosta att installera det, säger Linda Bundsen, mäklare och delägare på Residence Christie’s, till tidningen.

De som letar efter bostadsrätter har blivit mer intresserade av bostadsrättsföreningens ekonomi.

– Lägenheter på bra gator och bra lägen i huset med låga avgifter och en förening med en stabil ekonomi är verkligen vinnare under 2023, både för köparen och säljaren, förklarar Bundsen.

Rådet från Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar, är att sälja först och köpa sen. Hon anser även att man inte ska köpa bara för att det är billigare nu. Utvärdera först din ekonomi och planera för oförutsedda händelser.

– Räntan kan gå upp, avgiften till bostadsrättsföreningen kan höjas, man kan bli sjukskriven och så vidare. Sen ska du ha råd att leva utöver att bo, vill du ha en dyr hobby eller älskar att resa så ska du klara det också.

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss