A-
A+

"Efterfrågan på tyska byggmarknaden har kollapsat"

Efterfrågan på tyska byggmarknaden har kollapsat efter stora prisökningar på byggandet, varnar Handelsblatt. Dansk aktieanalytiker varnar för en stormig börshöst. FBI har genomfört en razzia mot Donald Trump.

Rikard Jansson

Annons

Annons

FBI genomförde under måndagen en razzia mot Donald Trumps egendom Mar-a-Lago. Det sägs ha skett som del av en utredning om huruvida han tog med sig hemliga dokument från Vita huset till sin bostad. 

Nu visar det sig att FBI ska ha sökt efter dokument som har med kärnvapen att göra, uppger källor till Washington Post.

Det uppges inte finnas några uppgifter om vad FBI ska ha hittat i huset.

USAs justitieminister Merrick Garland sade under torsdagen att han personligen hade godkänt beslutet om att söka igenom Trumps bostad.

Nyheten toppar också Wall Street Journals och Financial Times sajt under morgonen. 

Börsen skriver att det har varit en våg av uppjusteringar av börsbolagens siffror från de danska börsbolagen. Nu varnar Jacob Pedersen som är chef för aktieanalys på Sydbank för att vi kommer att få en omtumlande börshöst, där det finns risk för nedjusteringar.

Norska Dagens Näringsliv skriver att hotellmagnaten Petter Stordalen till slut har sålt IT-företaget Cenium efter flera år av miljonförluster. Innehavet ska ha kostat honom över 200 miljoner kronor, enligt tidningen.

De snabbt stigande priserna på energi och byggmaterial fortsätter att oroa den tyska byggbranschen, skriver Handelsblatt. Enligt uppgifter från Federal Statistical Office steg priserna för att bygga bostäder, kontor och kommersiella byggnader med mellan 17,6 och 19,4 procent under andra kvartalet, jämfört med föregående år. Detta har fått efterfrågan att kollapsa, enligt tidningen. Och det finns inget slut i sikte:

Enligt en undersökning av PwC bör byggbolagen vara beredda på ytterligare prishöjningar under åtminstone de kommande två åren. “Vi utgår ifrån att byggpriserna för fastigheter kommer att öka med mer än 20 procent de kommande två åren”, säger Harald Heim som är partner och fastighetsspecialist på revisionsjätten.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss