A-
A+

DN: Saknas fakta kring pensionen

Brist på alternativa fakta kring pensionen, kritik mot dagens elmarknad och orimligheten i en hävd blockad. Detta är några av ämnena på ledarplats i svensk dagspress.

Petra Lundgren

Svenska Dagbladets Peter Wennblad skriver att dagens elmarknad har en design som är gjord för en annan tid och att den behöver göras om. “Vi behöver mer centralplanering”, konstaterar han. 

“Fattigpensionärer är varken hjältar eller offer”, skriver Hanne Kjöller i Dagens Nyheter som menar att politikerna använder pensionärer för att vinna poäng hos väljarna. Hon blir inte störd av alla spridda skurar av löften till pensionärsgruppen, utan saknar ett hällregn av alternativa fakta. 

Expressen kritiserar Iran för att ha tillfångatagit två svenskar, varav en med dödsdom, och skriver att det inte är en slump att det händer nu, utan att de är brickor i ett spel. Stockholms tingsrätt har avslutat en rättegång mot en iranier som misstänks för folkrättsbrott 1988, en rättegång som Iran fördömt. 

Hamnarbetarförbundet tvingas avbryta sin sympatiblockad mot ryska fartyg och fartyg som har rysk last efter att arbetsgivarna i Sveriges hamnar gått till domstol. Aftonbladets Ingvar Persson har svårt att förstå rimligheten i det eftersom hamnägarna vet hur ihåliga de officiella sanktionerna är och menar att slutet på blockaden gör det lättare för dem som styr i Kreml. 

0
Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss