A-
A+

DN: Klyftorna mellan manliga och kvinnliga pensionärer måste minska

Höjda bidrag är inte lösningen för en jämställd pension. Regeringen måste skärpa hyresrättslagen för att lättare kunna vräka kriminella. Socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi presenterar nya förslag om sjukvårdsförsäkringen som ifrågasätts av Expressen.

Felicia Soderqvist

Vi måste minska klyftorna mellan manliga och kvinnliga pensionärer. Susanne Nyström på Dagens Nyheter tycker att den politiska debatten måste skifta fokus. Det är inte höjda bidrag som är lösningen till en god pension utan det är de ens totala livsinkomst som är mest avgörande. Vi måste minska inkomstgapet mellan kvinnor och män för att vi ska får en mer jämställd pension.

Hyresgästen har en för stark rätt att bo kvar. Det skriver Henrik Westman på Dagens Industri  som menar att det är absurt att det inte går att vräka kriminella som använder hyreslägenheter för att förvara vapen, knark och planera mord i dem. Regeringen måste ta sitt ansvar och skärpa hyreslagen för att göra det lättare att vräka kriminella hyresgäster. 

Socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi tillsätter tre nya utredningar inom sjukvårdförsäkringen för att ta tillbaka kontrollen. Expressen menar att Shekarabi går emot sig själv och politiken riskerar att förlora kontrollen om förslagen blir verklighet. Man menar även att utredningen inte kan tas fullt seriöst då det bland annats inte tillsatts någon utredare i ärendet.

1
Felicia Soderqvist
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss