A-
A+

Amerikanska centralbanken varnar för recession

Den amerikanska centralbanken fortsätter att arbeta för att få ner inflationen. Tyskland riskerar att drabbas av energibrist. Polestar kan bli börsnoterade på midsommar.

Felicia Soderqvist

Federal Reserve är starkt åtagen att få ned inflationen. Det beskedet gav ordförande Jerome Powell i ett kongressförhör samtidigt som han varnade för att en recession är en möjlighet, rapporterar CNBC. Powell uppgav att Fed “förstår den svåra situation som den höga inflationen orsakar” och att man jobbar snabbt med att få ner den.

Den tyska regeringen fruktar att Ryssland kommer att utnyttja de årliga nedstängingarna av gasexporten för underhåll och stänga av tyskalands gasförsörjning. Skulle detta ske ökar risken för ännu en energikris i vinter, rapporterar Financial Times

Gores Guggenheims aktieägare godkände under onsdagen ett sammangående med elbilstillverkaren Polestar. Sammangåendet förväntas ske idag torsdagen den 23 juni. Om det går igenom förväntas Polestars aktie att handlas på amerikanska Nasdaq fredagen den 24 juni under kortnamnet “PSNY”. 

Efter allt mer kritik mot Kina jobbar nu den tyska regeringen för att skapa en ny handelsstrategi  mot landet. Syftet är att tyska bolag inte ska vara lika beroende av Kina, uppger Handelsblatt.

Danska Børsen skriver att fraktfartygsföretaget Maersk ägarfond nu satsar 320 miljoner danska kronor till deras centrum för “grön frakt”. 

Norwegian tvingas ställa in ytterligare avgångar, skriver Dagens näringsliv. Anledningen är den flygteknikerstrejk som pågår. De olika parterna kommer att träffa justitieombudsmannen under torsdagen för att försöka hitta en lösning.

0
Felicia Soderqvist
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss