A-
A+

AB: Därför får Kristerson gå vid valförlust

Blir det en förlust för Moderaterna i höstens val lämnar inte Kristersson något vackert politiskt arv bakom sig, skriver Aftonbladet. DN förordar att fler interner ska få fotboja. Felaktiga bidragsutbetalningar kostar skattebetalarna 8-20 miljarder kronor per år, enligt DN.

Felicia Soderqvist

Ulf Kristersson kommer inte att få någon ny chans som partiordförande om han förlorar valet om tre månader. Aftonbladets Ingvar Persson skriver att Kristersson bär ansvar för det förfall av samarbete som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg byggde upp under sin tid. Kristersson har dessutom förstört många av de traditioner som fått den svenska politiken att fungera, där i bland bråket om pensionerna samt vårbudgeten. Skulle det bli en förlust för Moderaterna lämnar Kristersson inte något vackert politiskt arv bakom sig.

Långa köer till fängelser tillåter kriminella att fortsätta att vara fria och begå brott medan de inväntar att avtjäna sitt straff. Emma Høen Bustos skriver i Dagens Nyheter att regeringen borde lyssna mer på kriminalvårdens förslag om att låta fler använda sig av fotbojor. Med en fotboja minskar man både belastningen av på kriminalvården samt får ner kostnaden. Utöver detta är även återfallsrisken lägre för de som avtjänar sitt straff genom fotboja än de som sitter i fängelse.

Förra året tillsatte socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) en utredning för att minska de bidragsbrott som begås i samhället. Det visar sig nu att felaktiga bidragsutbetalningar kostar skattebetalarna mellan 8 till 20 miljarder kronor per år. Ledarredaktionen på Dagens Nyheter ifrågasätter nu varför regeringen inte agerat tidigare och satt stopp för fusket. “Allt för många år och skattemiljarder har gått förlorade i onödan”, Skriver Dagens Nyheter.

0
Felicia Soderqvist
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss