A-
A+

Nu blir ditt tandläkarbesök billigare

Den 15 april höjdes det allmänna tandvårdsbidraget och är du över 65 år får du nu så mycket som 600 kronor per år. Något som bekostar merparten av en tandläkarundersökning.

Frida Mrad

Det var i december förra året som riksdagen beslutade att höja tandvårdsbidraget. För personer under 29 och över 65 år höjdes bidraget från 300 kronor per år till 600 kronor per år. De mellan 30 och 64 år får dock nöja sig med dubblingen från tidigare 150 kronor till 300 kronor.

– Det är väldigt välkommet med höjningen. Tandvård är något som många seniorer drar ned på för att de inte har råd, så det är jättebra att även äldre får ta del av höjningen, säger Stina Nordström, kommunikationschef på SPF seniorerna till E55.

Kan sparas i två år

Det allmänna tandvårdsbidraget delas ut varje år i juli och kan sparas i två år. För personer som har kvar bidrag att ta ut från 2016 måste dessa alltså användas innan 1 juli då en ny period inleds och den sparade summan försvinner om den inte används.

– Men hur mycket räcker det här egentligen till? Det är dyrt med tandvård och äldre har ofta behov av insatser som är dyra. Så 600 kronor per år räcker inte särskilt långt, säger Stina Nordström.

LÄS ÄVEN:Frida Mrad
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss