A-
A+

WSJ: Dragkamp om arbetarnas löner i USA

EkonomiNews55

OMVÄRLDSSVEPET Amerikanska fack försöker att få bättre löner och villkor för anställda. Detta samtidigt som företagen pressas av arbetskraftbrist och försöker hantera problem i leverantörsledet. Det rapporterar Wall Street Journal.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Apples nya sekretessförändringar skapar problem för dess egna annonsverksamhet. Det rapporterar Financial Times i dagens tidning. 

Wall Street Journal rapporterar om att de amerikanska facken försöker försvara löneutvecklingen och förmåner för anställda. Arbetstagare kräver mer av sina arbetstagare. Samtidigt kämpar företag med arbetskraftsbrist och försöker att hantera problem som uppstått i leverantörsledet. Många företag har under de senaste månaderna svarat på den strama arbetsmarknaden för lägre lönearbetare, höjt lönerna, erbjudit teckningsbonusar och förbättrat förmånerna för att förbli konkurrenskraftiga.

En partikongress för De Gröna banar väg för koalitionsförhandlingar mellan de tyska trafikljuspartierna. Det rapporterar tyska Handelsblatt.

SPD har redan godkänt att förhandlingar ska inledas och under måndagen kan FDPs partiledning komma att fatta samma beslut. I så fall är det ett steg framåt för en ny tysk regering och i förlängningen leda till att SPDs ledare Olaf Scholz, motsvarande socialdemokraterna, kan komma att väljas som nästa förbundskansler långt före jul.

Danska biotechföretaget IO Biotech kommer att noteras på den amerikanska börsen. Detta efter att de tagit in omkring 950 miljoner DKK i nytt kapital, för mindre än ett år sedan. Det rapporterar Danska Börsen idag.


Norska Dagens Näringsliv rapporterar att ledningen mellan de två största larmföretagen haft en nära kontakt. En domstol ska nu besluta om Verisure tvingas betala en jättebot. Det finns misstanke om att det förekommit omfattande samarbete och riggade priskrig. Totalt står 766 miljoner norska kronor på spel.

Annons

Annons

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss