A-
A+

Wall Street Journal: Skattehöjningar på tapeten i USA

Foto: Lucas Sankey Unsplash
EkonomiNews55

I USA diskuteras skattehöjningar då landet brottas med en stadigt stigande statsskuld (WSJ). I Norge är spekulationerna redan igång vem som får de olika ministerposterna efter gårdagens valresultat (Dagens Näringsliv) Inled morgonen med E55:s omvärldssvep.

Rikard Jansson

Annons

Annons

I USA har demokraterna nu presenterat detaljer kring en kommande skattehöjning, enligt Wall Street Journal. De folkvalda amerikanska politikerna kommer att rösta kring förslaget redan den här veckan.

I Storbritannien toppas Financial Times, i likhet med gårdagen, av Kina. Världens näst största ekonomi använder sig av en anti-bedrägeriapp för att följa användande av utländska ekonomisajter. Polisen har identifierat och utfrågat människor med hjälp av data från appen.

Fordonssektorn toppar tyska Handelsblatt. Tidningen uppger att bilbjässarna VW, Daimler och BMW:s steg-för-steg-tillvägagångssätt kan bromsa utvecklingen för teknikföretagen när det gäller autonomkörning. Bjässarnas modell kan innebära att man faktiskt kör om teknikbolagen, skriver tidningen. 

I Danmark toppas Börsen av en sammanfattning av dels det norska valet, där det blir en ny statsminister, men även att det kommit ett Michelin-regn över danska krögare, innebärande att Noma nu fått tre stjärnor

Dagens Näringsliv toppar kanske föga förvånande med det norska valet. “Nu är det Støres tur”, toppar affärstidningens förstasida. Tidningen presenterar också en lista över de interna spekulationerna kring vem som får olika ministerposter. 

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss