A-
A+

Uppstuds efter gårdagens ras

Ekonomi, affärer och finansNews55

Stockholmsbörsen får sig en studs uppåt under tisdagens inledande handel efter att ha fallit kraftigt under gårdagen. Rekylen föranleds av en kraftig återhämtning på USA-börserna sent igår kväll.

Rikard Jansson

Efter 50 minuters handel var OMXS30-indexet upp 1,72 procent till 2 262,14. Breda OMXSPI var upp 1,73 procent.

Esport- och spelunderhållningsbolaget MTG säljer sitt dotterbolag ESL Gaming till Savvy Gaming Group för 1 050 miljoner dollar, motsvarande 9 732 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

MTG äger 91,46 procent i ESL Gaming, vilket innebär att dess andel i affären är på 960 miljoner dollar på kassa och skuldfri basis. Affären innebär också att MTG har åstadkommit en totalavkastning på 2,5 gånger investerat kapital i ESL Gaming.

Efter affären, som väntas bli slutförd under andra kvartalet 2022, tänker MTG dela ut minst 40 procent av nettointäkten till aktieägarna. Om allt går enligt plan tänker bolaget föreslå en återföring till aktieägarna i samband med årsstämman den 24 maj. Resterande kapital ska bolaget använda för att stärka sin position på den globala spelmarknaden i linje med egna buy and build-strategin.

”För MTG innebär transaktionen en möjlighet att frigöra värdet som skapats i esportsvertikalen, att kunna dela vinsten med aktieägare som har stöttat oss under vår resa, och att kunna positionera oss för framtida tillväxt. Vår gamingvertikal är redan mycket framgångsrik och kommer nu att utgöra vår kärnverksamhet”, kommenterar vd Maria Redin.

Telekomleverantören Ericsson redovisar en rapport för fjärde kvartalet som överträffar samtliga prognoser från analytikerna. Bolaget föreslår en utdelning på 2,50 kronor.

“Med en rörelsemarginal på 13,9 procent för helåret nådde vi vårt mål för 2022 ett år i förväg, samtidigt som vi tog betydligt ökade investeringar i FoU, företagsmarknaden, cybersäkerhet och regelefterlevnad”, säger Börje Ekholm.

Ericssons mål om en rörelsemarginal på 12-14 procent under 2022 kvarstår, exklusive det Vonage-relaterade segmentet.

I rapporten skriver Börje Ekholm också om att öka takten för att nå det långsiktiga målet kring ebita-marginalen på 15-18 procent.

“Efter att ha levererat en ebita-marginal på 14,6 procent under 2021, är vår ambition att nå det långsiktiga målet inom högst 2-3 år”, säger Ekholm.

AktieKursförändringKommentar
MTG41,0%Säljer esportdivisionen ESL Gaming för 1 miljard dollar
Ericsson8,6%Delårsrapport som kom in över förväntan
Surgical Science4,1%Sätter nya finansiella mål – ska omsätta 1,5 miljarder kronor 2026
Kambi1,9%Kambi ingår flerårigt sportboksavtal med MaximBet i Nordamerika
TF Bank1,2%TF Bank ökade rörelseresultatet som väntat i fjärde kvartalet
Avanza0,1%Flera insidertransaktioner – Creades köper stor post
Goobit−29,5%Uppsagt banksamarbete har slagit hårt mot intäkterna

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss