A-
A+

Två spelbolag intressanta enligt analytiker

EkonomiNews55

AKTIESVEPET Två spelbolag hissas under morgonen av analytiker. Swedbanks analytiker Kepler Cheavreux inleder bevakning på flera investmentbolag där vissa får körekommendation medan andra sätts till "Minska".

Rikard Jansson

Annons

Annons

Stockholmbörsen inleder börsveckan nedåt. Efter 45 minuter har stora OMXs30-indexet backat 0,8 procent.

Två spelbolag haussas under morgonen av analytiker. Det är Handelsbanken som ser en stor kurspotential i G5 Entertainment och DI som ser fyndläge i Paradox efter kursslakten. Affärstidningen ger formellt en köprekommendation. G5 backar dock 1,4 procent i den inledande handeln på det negativa sentimentet och Paradox handlas ner 0,6 procent.

“Även om 2021 ser ut att bli ett dåligt år med sjunkande intäkter och rörelseresultat”, befinner sig Paradox inte i någon finansiell kris, påpekar DI. Problemet anses istället vara i själva utförandet.

“Kanske är bolagets anställda också något modfällda. Di räknar dock med att Fredrik Wester, med stark historik och stort ägande, är rätt person att vända utvecklingen”, skriver tidningen.

Samtidigt kommer Svenska Dagbladet med nya uppgifter om arbetskulturen på gamingbolaget Paradox.

Denna gång handlar det om att bolaget 2017 anställt en högt uppsatt chef som hade utsatt kvinnor för ovälkomna närmanden och trakasserier vid ett annat spelbolag. Det hela gick så långt att en kvinna tog problemet till domstolen och fick 270 000 kronor i ersättning. Men trots detta anställdes alltså personen av Paradox. Samma person lämnade Paradox i augusti i år.

Därutöver rapporterar Svd också om att det råder tystnadskultur på Paradox. Som exempel upptas när en kvinnlig medarbetare kommenterade ledningens agerande i ett personalärende via den interna kommunikation i Slack. Detta ledde till att hon efteråt gick till ett möte men kom att dras ut från det från en högt uppsatt chef som krävde att hon raderade inlägget. Chefen ska ha övervakat henne vid skrivbordet tills hon raderade inlägget.

Paradox arbetsproblem uppdagades i början av september. Kort efteråt gick vd och storägare Fredrik Wester ut och sade att han hade agerat ”olämpligt” mot en kvinnlig anställd i början av 2018.

Nya analytikeruppdateringar om investmentbolag

Under morgonen har flera analytiker gjort justeringar på svenska börsnoterade storbolag.

Swedabanks analyshus Kepler Cheuvreux inleder bevakning på flera investmentbolag. Bland annat sätts köprekommendation för Investor med riktkurs 231 kronor och köprekommendation på Kinnevik med med riktkurs 340 kronor. Däremot rekommenderar de minska i Industrivärden med riktkurs 249 kronor.

Vinnare och förlorare bland storbolagen

Efter en halvtimmas handel toppas vinnarlistan på Large cap, av Sdiptech(+3,1 procent), Lundin Mining (+2,9 procent) och Lundin Energy (1,9 procent) På förlorarlistan återfinns Evolution (-4,5 procent), SBB (-3,8 procent och Kindred (-3,8 procent)

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss