A-
A+

Så vill Jonas Birgersson styra upp elmarknaden

Nu vill Jonas Bigersson revolutionera elmarknaden på samma sätt som han gjorde med bredbandsindustrin i Sverige i slutet av 90-talet. Foto: Ola Torkelsson/ Pressens Bild/TT
Inrikes, SamhälleNews55

För 20 år sedan förändrade han bredbandsindustrin. Nu vill internetpionjären Jonas Birgersson styra upp elmarknaden. Det skriver SvD.

Annelie Sandström

Annons

Annons

I slutet av 90-talet, då de flesta fortfarande hade internet via uppringt modem och Jonas Birgersson lovade snabbt bredband till fast kostnad var det inte många som trodde på honom. Men han fick rätt med sin vision.

Nu vill han styra upp elbranschen på liknande vis.

Konceptet han föreslår bygger på ett lågt, fast pris på all el som behövs till att börja med för hushållen. Och det ska enligt Jonas Birgersson kunna bli möjligt genom att bygga lokala elnät som är inspirerade av hur internet är konstruerat, berättar SvD.

Det kommer att byggas ett stort antal lokala elnät med egna batterilager, om Birgerssons koncept blir verklighet.

– Det kommer att behövas mjukvara för att koppla ihop de här systemen och där ser jag en roll för oss, det vill säga mitt bolag Brikks. Sen om ingen hakar på den här idén får jag väl ta på mig entreprenörshatten igen, säger han till SvD.

0
Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss