A-
A+

Så stor buffert bör du ha i vinter

Besparingar kan behövas inför kommande vintermånader.
Privatekonomi, SparandeNews55

Hushållets kostnader riskerar att stiga under kommande vinter. Här kan du läsa tips från expert om hur mycket du bör ha i buffert.

Annelie Sandström

Under vinterhalvåret brukar kostnaderna för både el och värme stiga i många hushåll runt om i landet. Man kan dessutom åka på andra ekonomiska smällar av andra slag. Med risk för detta kan det vara nödvändigt att ha koll på hur mycket du behöver ha som buffert på kontot för att klara dig.

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

– Det är viktigt att spara ihop en buffert för att snabbt kunna hantera oförutsedda utgifter, konstaterar Felix Sjöholm, som är ekonomihälsoexpert, skriver Nyheter24.

– Det bästa är att försöka ha två månadslöner sparat som en buffert. Det är såklart mycket pengar så man kan i början sätta ett sparmål om några hundralappar per månad. Lite är bättre än ingenting, säger han.

Stegvis med delmål

Hur stora möjligheter man har att spara varierar förstås från situation till situation.

Felix Sjöholm rekommenderar alternativet att jobba med delmål så det känns både lättare och närmare att nå målet, steg för steg.

– Två månadslöner kan låta mycket, så börja med att sätta ett lägre mål, kanske fem till tio tusen. En buffert ska vara lätt att komma åt så du kan använda den med kort varsel, säger han till Nyheter24.

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här.

6
Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss