A-
A+

Så gör Leif Östling verklighet av "vad får jag"?

Foto: Janerik Henriksson/TT
Privatekonomi, SamhälleNews55

Leif Östling, tidigare ordförande i Svenskt näringsliv och vd för Scania, gör verklighet av sina funderingar kring skattepengar. Det skriver Dagens PS.

Petra Lundgren

Annons

Annons

“Vad fan får jag för pengarna?” var Leif Östlings kommentar när han blev påkommen med att gömt undan skattepengar på Malta. Han var då ordförande i Svenskt näringsliv.

Det var ett uttalande han gjorde i affekt och han har backat från det. Men han har inte släppt sina funderingar kring vad våra skattepengar går till.

Nu startar han en kommission för skattenytta som ska vara igång under 2022. Den ska ledas av Bettina Kashefi som tidigare varit chefsekonom på Svenskt näringsliv. En referensgrupp från offentlig sektor och beslutsfattande politiken och företagare ska vara med.

-Kommissionen ska utan skygglappar titta på centrala frågor kring effektivitet och kvalitet i landets offentligfinansierade verksamheter. Har vi blivit så vana vid att våra skattemedel används ineffektivt att vi inte längre orkar bry oss, eller är det en brist på insyn i hur medlen används som hindrar oss från att reagera? skriver Leif Östling på DN debatt som Dagens PS återger.

Annons

Annons

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss