News55

Så gör Leif Östling verklighet av "vad får jag"?

Artikelbild
Foto: Janerik Henriksson/TT
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 22 nov. 2021Publicerad: 22 nov. 2021

Leif Östling, tidigare ordförande i Svenskt näringsliv och vd för Scania, gör verklighet av sina funderingar kring skattepengar. Det skriver Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

“Vad fan får jag för pengarna?” var Leif Östlings kommentar när han blev påkommen med att gömt undan skattepengar på Malta. Han var då ordförande i Svenskt näringsliv.

Det var ett uttalande han gjorde i affekt och han har backat från det. Men han har inte släppt sina funderingar kring vad våra skattepengar går till.

Nu startar han en kommission för skattenytta som ska vara igång under 2022. Den ska ledas av Bettina Kashefi som tidigare varit chefsekonom på Svenskt näringsliv. En referensgrupp från offentlig sektor och beslutsfattande politiken och företagare ska vara med.

-Kommissionen ska utan skygglappar titta på centrala frågor kring effektivitet och kvalitet i landets offentligfinansierade verksamheter. Har vi blivit så vana vid att våra skattemedel används ineffektivt att vi inte längre orkar bry oss, eller är det en brist på insyn i hur medlen används som hindrar oss från att reagera? skriver Leif Östling på DN debatt som Dagens PS återger.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS