A-
A+

Nyanställningar i Örebro och produktionsstopp i Oskarshamn

InrikesNews55

LOKALTIDNINGSSVEPET 24/1 Bland dagens lokaltidningsrubriker utmärker sig både med- och motvind för det lokala näringslivet.

Annelie Sandström

Emba Machinery AB i Örebro har full fart framåt och ökar sin produktion. Under våren kommer man att nyanställa 25-30 personer, främst montörer, skriver Nerikes Allehanda.

– Det beror på en förbättrad ordersituation. Det känns jättebra, säger Stellan Dunderberg, vice vd Emba Machinery AB.

Scania i Oskarshamn, som är Kalmar läns största privata arbetsgivare och industri, har dock motvind just nu och tvingas att stoppa produktionen på både måndagar och fredagar, rapporterar Barometern.

Bakgrunden till beslutet är att Scania fortfarande lider av komponentbrist. Nu har också en inbromsning skett i produktionen vilket innebär att merparten av medarbetarna inte är på sina arbetsplatser fredagar och måndagar, skriver tidningen.

Hallandsposten rapporterar att administrationen i Region Halland ökar mer än vården. Antalet administratörer växer i snabbare takt till antalet än vårdpersonalen. En expert som tidningen intevjuat säger att det finns en övertro på att alla problem går att lösa ovanifrån.

Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss