A-
A+

Så hyllas och sågas Moderaternas gröna satsning

Ulf Kristersson (M). Arkivbild.
Native ArticleNews55

Moderaternas ambition att bli ett grönt parti engagerar dagens ledare på bred front. DNs ledare vill förbereda oss inför nästa val om ett år där äldreomsorgen är en av fem brännande områden. Missa inte dagens ledarsvep här på E55.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Medan DI anser att Moderaterna klär i grönt så anser Expressen att den gröna högern ännu luktar bensin och att partiet måste släppa bilkramandet. Mest kritisk är Aftonbladets ledare som lyfter att det fortfarande ett år före valet är svårt att veta vad Moderaternas och Kristdemokraternas regeringsalternativ kommer att leda till för politik. Konturerna kring det högerkonservativa projektet är väldigt suddiga, anser tidningen.

Moderaterna har tagit fram ett förslag i nio punkter som bland annat handlar om satsningen på nästa generations kärnkraft och tekniker för att fånga in och lagra koldioxid. Naturresurser som gruvor och skog är också en bärande del i förslagen. 

Apropå att valen närmar sig, tar DN upp i dagens ledare vad de fem frågor som valrörelsen bör handla om. I korthet är det att bekämpa gängkriminaliteten och långtidsarbetslösheten, mer resurser till sjukvården, äldreomsorgen och skolan. Samtidigt behöver Sveriges roll i klimatomställningen tas upp. 

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss