A-
A+

Minister får svidande kritik på ledarplats

PolitikNews55

Svensk minister sågas brutalt av Expressens ledare idag som kallar utnämningen för ett misstag. Här är dagens ledarsvep på E55.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Aftonbladet tar upp att totalt tre personer dött på sina arbetsplatser den senaste veckan. Under förra året var antalet 24  personer, och normalt brukar det handla om 35-40 personer per år. Tidningen pekar på att de borgerliga och SD motsatt sig förslag, vilket man menar kostar liv

Expressen upprörs över jämställdhets- och integrationsminister Märta Stenevi (MP) som i kammaren skojade om klanstrukturer. Tidningen menar att det är uppenbart att Stenevi inte förstår allvaret, att hon är ovärdig uppdraget och att utnämningen uppenbarligen är ett misstag. Om Magdalena Andersson (S) blir statsminister bör hon ge Märta Stenevi andra uppgifter, avslutar Expressen sitt inlägg.

Dagens industri menar att Sverige monterar ned arbetslinjen i en rasande takt. Företag vittnar om att det är svårt att rekrytera och detta gäller inte bara yrken för välutbildade, skriver tidningen som önskar införa ett bidragstak.

Dagens Nyheter önskar att få se en mer feministisk utrikespolitik, inte mindre. Dagstidningen vill att den svenska utrikes- och biståndspolitiken i högre grad skall främja mottagarländernas kvinnor.

Landsbygden är mycket mer än övergivna fabriker och människor att tycka synd om, skriver SvD. Klyftan mellan stad och land är en myt.

Sydsvenska tar också upp jobben, men pekar också på att det missade jobbmålet inte är det största problemet för statsminister Stefan Löfven

Annons

Annons

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss