A-
A+

Macron kan utmanas av "fransk Donald Trump"

Ekonomi, PolitikNews55

OMVÄRLDSSVEPET 19/10 Han har liknats vid en fransk Donald Trump. Nu gör Eric Zemmour framsteg och kan utmana i nästa franska presidentval, skriver Financial Times.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Zemmour är tv-kändis och blev nyligen känd för en tv-debatt med extremvänsterns ledare Jean-Luc Mélenchon lockade 3,8 miljoner tittare. Han har också tagit otaliga rubriker, inklusive ett glamoröst Paris Match-omslag där han badar i Medelhavet med sin 28-åriga kvinnliga rådgivare.

Därmed ser Jean-Marie Le Pen och hans dotter Marine få konkurrens på högerkanten, vilka varit de dominerande figurerna i decennier.

Men nu, med sex månader kvar till Frankrikes nästa presidentval, har alltså en ny personlighet kommit in på scenen: Eric Zemmour.

Den politiska nybörjaren har inte ens förklarat att han ska kampanja för att bli president men hans frekventa tv -framträdanden och polariserande åsikter har orsakat en medial frenesi, skriver Euronews.

Wall Street Journal toppar med nyheten att Colin Power, USA:s första svarta utrikesminister har avlidit, 84 år gammal. Detta i sviterna av covid-19.

EU-kommissionen varnar för att äventyra tillväxten genom strikta besparingar. En eventuell uppluckring av skuldreglerna skulle kunna vara explosivt för trafikljusets överläggningar i Berlin. Det skriver tyska Handelsblatt. Med trafikljuset avses den möjliga konstellation med SPD, De Gröna och FDP vilket skulle kunna göra SPD:s Olaf Scholz, motsvarande socialdemokraterna, till nästa förbundskansler i Tyskland.

EU-kommissionens debatt kommer vid en olämplig tid för SPD. FDP förkastar strikt en lindring av skuldreglerna. Liberaler och gröna kämpar om vem som ska ta plats i finansdepartementet i en potentiell trafikljuskoalition. 

Danska Börsen toppar med att rapportsäsongen nu är i full gång med en sammanställning hur de danska bolagen reagerar på börsen. Här handlar det specifikt om bolagen Torm, Ambu, BAvarian Nordic och NNKT.
Norska Dagens Näringsliv har som förstanyhet att Silje Landevåg fått över 100 miljoner kronor för sitt livsverk som nu är sålt. Landevåg är känd som e-handelsgrundare och investerare av Get Inspired.

Annons

Annons

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss