A-
A+

Ledarsvepet: Vaccinsuccén får inte sluta i skandal

PolitikNews55

Flera ledarsidor fokuserar på pandemin, både ur ett svenskt och ett globalt perspektiv. Andra ledarsidor genomsyras av kritik och frustration. Läs mer i E55:s ledarsvep.

Sarah Carlsson

Annons

Annons

Dagens Industri lyfter restriktionslättnaderna som införs den 29 september. PM Nilsson är positiv till hur regeringen har hanterat pandemin med sin “lågmälda frihetliga linje”. Men nu är det slut med att ställa in och skjuta upp, menar Nilsson. 

I Dagens Nyheter tar man upp vaccinsuccén och hur otroligt snabbt vaccinet har producerats, men att det inte får sluta där. Nu måste resten av världen få tillgång till vaccindoser annars kan det sluta i en skandal, skriver DN. 

Aftonbladet fokuserar på något helt annat, nämligen tech-miljardärer och e-handelsföretag. Världens rikaste man och Amazons grundare Jeff Bezos får sig en rejäl känga. Jonna Sima skriver att “vi måste prata om e-handelsbjässarnas blodspengar” och lovar att aldrig handla från Amazon igen. 

Även i Expressen är tonen skärpt. Där kritiseras “den herrelösa reformen av Arbetsförmedlingen”. Det finns många frågetecken kring Arbetsförmedlingen men ändå rusar reformen vidare och så kan man inte bedriva politik, menar Expressen. 

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss