A-
A+

Kursrasare vänder tvärt uppåt

EkonomiNews55

AKTIESVEPET 24/1: En av Stockholmsbörsens absoluta förlorare det senaste året glädjerusar med nära 30 procent. Börsen som helhet fortsätter i rött, ett tecken på det baissiga sentimentet är att bara ett enda bolag handlats på 52-veckorshögsta hittills idag. Missa inte flera köprekommendationer som har kommit under morgonen.

Rikard Jansson

Stockholmsbörsen har inlett måndagens handel med lägre kurser, i linje med nedgångar i omvärlden. Efter 15 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,75 procent till 2 296,81. Breda OMXSPI var ned 0,99 procent.

Bolagsmässigt toppar Oncopeptides vinnarlistan sedan bolaget återkallat sitt frivilliga tillbakadragande för Pepaxto i USA. Josab ligger högt på förlorarlistan sedan Spotlight Stock Market beslutat om avnotering. Bolaget avser söka ny notering på NGM.

“Oncopeptides har upphört med marknadsföringen av Pepaxto i USA och har i nuläget inga intentioner att marknadsföra produkten i USA. Oncopeptides har inlett en dialog med FDA för att gå igenom de nya data”, skriver bolaget.

Oncopeptides valde att dra tillbaka Pepaxto den 22 oktober i fjol, vilket utlöste ett massivt kursras och fick en av bolagets främsta uppbackare fondförvaltaren Max Mitteregger att kort därefter kasta in handduken kring aktien. Aktien har backat totalt 95 procent under det senaste året.

Idag är det bara ett enda bolag på Stockholmsbörsen som handlas till 52-veckorshögsta. Det är Nobina som stiger efter att Basalt gått ut med att de fullföljer uppköpsbudet efter accept från knappt 93 procent av aktierna.

Samtidigt väljer Basalt att förlänga acceptperioden ytterligare till den 8 februari för att ge återstående aktieägare möjlighet att acceptera budet.

“Vi är glada över det fantastiska stöd erbjudandet fått och ser fram emot att arbeta med Nobinas ledning och stötta bolagets verksamhet i den viktiga kollektivtrafiksektorn”, kommenterar Rob Gregor, Managing Partner på Basalt Infrastructure Partners.

Ride Bidco kommer framöver att initiera ett förfarande om tvångsinlösen av de återstående aktierna och verka för att avnotera Nobina från Stockholmsbörsen.

AktieKursförändringKommentar
Oncopeptides28,1%Bolaget återkallar frivilligt tillbakadragande för Pepaxto i USA
Xvivo Perfusion8,3%Kidney Assist Transport har godkänts på amerikanska marknaden av FDA
Gold Town Games6,6%Inleder utveckling av cricketspel, ordervärde på 17,5 miljoner kronor
Fagerhult6,1%Dagens Industri ger köpråd, ser uppsida på 30 procent
Candles Scandinavia5,7%Börsveckan ger köpråd
Embellence5,7%Affärsvärlden ger köpråd
Bico0,7%Handelsbanken inleder bevakning med köp och riktkurs 375 kronor
Nobina0,7%Basalt fullföljer uppköpsbud efter accept från knappt 93 procent av aktierna
Swedish Match0,7%Handelsbanken höjer till köp (behåll), riktkurs 87 kronor (72)
Vestum-0,6%Förvärvar bolag som omsätter 168 miljoner kronor
Josab-40,1%Avnoteras från Spotlight, avser söka ny notering på NGM

Flera köpråd inleder börsveckan

Under morgonen har det kommit flera aktierekommenationer från analytiker. Här samlar vi ett urval som nyhetsbyrån Finwire har rapporterat om under morgonen.

  • Dagens Industri rekommenderar köp i Fagerhult
  • Affärsvärlden ger köpråd för Embellence och Ratos
  • Börsveckan rekommenderar köp av Bulten, Catella och Candles Scandinavia i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Opter, Calmark och Bubbleroom.
  • Pareto Securities höjer Mips till köp (behåll), riktkurs 1 150 kronor (1 050)
  • Pareto Securities sänker Nobia till behåll (köp), riktkurs 55 kronor (70)
  • Carnegie höjer Nobia till köp (behåll), riktkurs 60 kronor
  • Handelsbanken inleder bevakning på Bico med köp och riktkurs 375 kronor
  • Handelsbanken höjer Swedish Match till köp (behåll), riktkurs 87 kronor (72)

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss