A-
A+

Kompensation från staten ifrågasätts

Ekonomi, affärer och finans, PolitikNews55

LEDARSVEPET 21/1 Statens sätt att kompensera för ökade utgifter ifrågasätts i flera ledare i svensk dagspress i dag.

Petra Lundgren

Vänsterpartiet vill att staten ska kompensera dem som bor i glesbygd för höga priser på drivmedel. Aftonbladet anser att det bidrar till en ännu mer kortsiktig politik, för att förändra något på riktigt krävs det att man gör något annat. I det här fallet kan det vara att uppmuntra produktionen av alternativ till bensin och diesel. 

Expressen ifrågasätter statens sätt att kompensera för höga priser på el och menar att regeringen inte klarar att stå emot opinionsstormar. Ledaren tycker att det minskar tilliten att skattemedel används som “presentpengar” och att svenska folket riskerar att “bli gapiga tiggare” i stället för att planera sin framtid. 

Norrländska Socialdemokraten lyfter Kalix på ledarplats. Det går bra för kommunen, företagandet växer och det är låg arbetslöshet. “Kalix är på rätt väg” säger kommunalrådet Tommy NIlsson (S) till tidningen. 

Svenska Dagbladet skriver att det finns flera hundra okända handlingar som regeringen inte lämnat till Coronakommissionen. Även om socialminister Lena Hallengren säger att kommissionen fått det material den behöver. 

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss