News55

Hit vill rekordmånga svenskar flytta

Artikelbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 18 okt. 2021Publicerad: 18 okt. 2021

Svenskar efterfrågar bostäder mer än andra nationaliteter i ett land, enligt Fastighetsbyrån.

ANNONS
ANNONS

Det är efterfrågan på bostäder i Spanien, och specifikt nyproducerat, som är högre bland svenskarna än från personer från andra länder, enligt ett pressmeddelande från Fastighetsbyrån som är Sveriges största mäklarföretag i Spanien.

35 mäklare från de spanska områdena Costa del Sol, Costa Blanca, Mallorca, Gran Canaria och Barcelona har svarat på frågan “hur stark är efterfrågan från svenska köpare på din marknad just nu?” Här blev snittet 4,86 på en skala mellan 1 till 6, där 1 är lägst och 6 är högst.

– Det finns ett uppdämt behov efter pandemin och en jämförelsevis stark bostadsmarknad och ekonomi i Sverige ger goda förutsättningar för svenska köpare. Under september förmedlade vi fler bostäder än någon månad tidigare vilket bekräftar en urstark efterfrågan från svenskar just nu, säger Martin Posch, affärsområdeschef för Fastighetsbyrån utland.

Efterfrågan från svenskar uppges vara betydligt starkare än från andra nationaliteter, främst när det kommer till nyproduktion.

– Köparna är något yngre än tidigare och många ser möjligheter att jobba från Spanien i längre perioder tack var den ökade flexibiliteten som pandemin medfört. Vi ser även en trend att svenskar som redan äger en bostad i Spanien är intresserade av att sälja för att uppgradera till något större, säger Henrik Björkman på Fastighetsbyråns kontor i Fuengirola.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS