A-
A+

Här söker restaurang erfaren personal

Arbete, Ekonomi, affärer och finans, InrikesNews55

LOKALTIDNINGSSVEPET 21/1 En restaurang söker efter pensionärer som vill arbeta, kommunpolitiker har fått högre arvoden och högt elpris gör att företag satsar på solcellspark.

Petra Lundgren

Nya Wermlands-Tidningen skriver att Frykenbadens pub och restaurang söker efter pensionärer som är sugna på att arbeta. “En stolthet och glädje att vara behövd” säger en person till tidningen.  

De heltidsanställda politikerna i Växjö har fått höjda arvoden sedan årsskiftet, skriver Smålandsposten. Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande, har nu 89 375 kronor i månaden.

Det höga elpriset gjorde att Västkustägg valde att satsa på en solcellspark på gården, skriver Hallandsposten. Familjeföretaget har haft solcellspaneler på tre byggnader sedan 2019. Parken kommer att ge ungefär hälften av företagets förbrukning, resten av elen som köps in är förnybar.

På E22 mellan Lösen och Karlskrona är ett omfattande projekt på gång. Sträckan är 15 kilometer och på den ska det byggas 23 broar. Barometern rapporterar att det är Peab som ska göra ombyggnationen.  

Coronapandemin fortsätter att slå mot företagare. Borås Tidning rapporterar om en frisörsalong som gått i konkurs. Även Västerbottens-Kuriren skriver om en anrik butik som gått i konkurs. 

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss