News55

Här kan hyresrätter bli bostadsrätter

Artikelbild
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 12 jan. 2022

LOKALTIDNINGSSVEPET 12/1 Hyresrätter kan bli bostadsrätter, en populär krog som har kopplingar till investeringsbedrägeri och expanderande företag. Detta och mycket annat skriver lokaltidningarna om i dag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Borås Tidning rapporterar om en populär krog i staden som har koppling till en av tidernas största investeringsbedrägerier. Ett företag, där ägaren utreds för grovt penningtvättsbrott, ska ha gett ägaren av krogen två miljoner kronor. Krogägaren säger att han lånat pengarna. 

Det kommunala bostadsbolaget HFAB ska sälja sju fastigheter i centrala Halmstad, på Rotorp och i Haverdal till börsnoterade SBB, skriver Hallandsposten. Hyresgästerna i fem fastigheter har fått möjlighet att köpa sina lägenheter, de boende i tre fastigheter har nu tackat ja till detta. Det innebär att 81 hyreslägenheter kan bli bostadsrätter. De har nu åtta veckor på sig att lösa det praktiska, annars går köpet tillbaka till SBB, skriver tidningen. 

Borggårds bruk expanderar, skriver Norrköpings Tidningar, och behöver anställda. Men inställda busslinjer ställer till det för unga som inte har körkort utan behöver ta bussen till och från jobbet. 

En popcornfabrik i Jössefors växer, rapporterar Nya Wermlandstidningen. Det handlar om en mångmiljonsatsning på en ny fabrik. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS