A-
A+

Här fick villaägare elräkning på 17 000

Bostad, Ekonomi, Inrikes, PrivatekonomiNews55

LOKALTIDNINGSSVEPET 11/1 Det skenande elpriset har gjort att villaägare fått elräkning på över 17 000 kronor och tvingas ta till åtgärder. Detta och mycket annat står att läsa i dagens lokaltidningar.

Petra Lundgren

Ett par i Norrköpings kommun fick en elräkning på över 17 000 kronor för december, skriver Norrköpings Tidningar. Efter smällen tvingas de nu sänka värmen ytterligare. “Trodde först inte att det var sant”, säger de till tidningen om räkningen. 

En boende i Alvesta slipper däremot skyhöga elräkning, skriver Smålandsposten. Han har bundit sitt elavtal sedan tre år tillbaka och han har också gjort energiåtgärder i bostaden. Direktverkande el och luftvärmepump värmer upp villan. 

Campingen i Borgafjäll storsatsar och planen är att köpa in 50 nya så kallade Rullebohus, skriver Västerbottens-Kuriren. Det är Bert Karlsson, Skara, som står bakom detta hus. 

Nerikes Allehanda rapporterar om en julklapp som blev betydligt dyrare. Det var en man som köpt ett årskort på Gustavsviksbadet till sin dotter med familj. När hon skulle lösa in presenten hade årskorten höjts med nästan 30 procent. Gustavsvik har backat, uppger tidningen. 

Det är stort sug efter lägenheter i Torshammarsområdet i Torsås, skriver Barometern. Det är Torsås Bostads AB som bygger och det finns bara en ledig lägenhet kvar. 

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss