A-
A+

Här fick 1770 kommunanställda var sin bluffjulklapp

Illustrasjonsbilder: Pakker under juletre Modellklarert
InrikesNews55

LOKALTIDNINGSSVEPET 26/1: Det har uppdagats att den nyttiga och miljövänliga julklappen som en kommunledning hade som ambition att ge sina anställda visade sig vara något helt annat. Det är en av dagens rubriker i lokalpressen.

Annelie Sandström

Det var i Sölvesborg som kommunledningen valde att ge sina 1770 anställda en så kallad vevradio som kan drivas med solenergi och dynamo. En miljövänlig och nyttig julklapp. Men det som levererades visade sig vara en helt vanlig sladdradio för 50 kronor, skriver Blekinge Läns Tidning. Företaget som levererade produkten ska nu få alla radioapparater returnerade.

Företag som arbetar med transporter har det tufft på grund av det senaste årets rekordhöjningar av dieselpriset. Tidningen Barometern skriver om ett åkeri som just nu hotas av konkurs. Börje Svenssons Åkeri har fått höjda bränslekostnader med cirka tre miljoner kronor under förra året.

– Det är oerhört tufft och fortsätter det här kommer många medelstora åkerier att gå i konkurs, säger Lars Norén till Barometern.

Alla hjärtans dag närmar sig. Men den som har tänkt sig att uppvakta med rosor får räkna med att att buketten blir betydligt dyrare än normalt. Hallandsposten skriver att blomsterbutiker i Halmstad larmar om skenande och rekorddyra priser på rosor. Anledningarna är flera.

– Produktkostnaderna är 30–40 procent upp, sedan är det ökade transportkostnader. Priset på rosor har fördubblats på vissa sorter för att efterfrågan är så stor, berättar Fredrik Fritz som äger och driver Fritz blommor i Halmstad.

Upsala Nya Tidning skriver att en falsk bankman har varit i farten och svindlat till sig närmare 400 000 kronor. Vederbörande lurade en man att skapa ett nytt bank-ID och när detta var gjort så plundrades kontot. Nu ska fallet tas upp i Högsta domstolen.

Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss