A-
A+

Här blev det rekordår för turismen

InrikesNews55

LOKALTIDNINGSSVEPET 26/11 Rekordår för turismen, turbulens kring hotellbygge och Black friday. Det är något av innehållet i dagens skörd av svenska lokaltidningar.

Petra Lundgren

Annons

Annons

Barometern skriver om ett rekordår för turismen på Öland som haft fler gästnätter än någonsin. Turistchefen Johan Göransson konstaterar att produkten passar både med och utan pandemi. Rekordet är satt även om det saknas tre månader i statistiken. 

I Halmstad är det turbulent kring planerna på ett kring planerna på ett 16 våningar högt hotell vid Österskans, så pass att det blivit folkomröstning den 23 januari. Ett nytt förslag till detaljplan för hotellet finns nu och det har bland annat en tydligare historisk koppling, skriver Hallandspostendär arkitekten för första gången berättar om hur han tänkt kring byggnaden. 

Nerikes Allehanda skriver att Black friday delat handlarna i Örebro i två läger. En butiksägare tycker det är bättre att konsumenterna vårdar de prylar de har och har lanserat Green friday där kunderna kan få sina kängor vaxade gratis. 

Västerbottens-Kuriren skriver om en second hand-butik Umeå som gör tvärtom och dubblar priserna under Black friday i stället för att sänka dem. Det gör också att butiken får in mer pengar och kan hjälpa dubbelt så många. 

Uppsala Nya Tidning rapporterar att julen invigs i staden. Ceremonin kostar kommunen 150 000 kronor. Julbelysningen tänds under fredagskvällen och invigningen sker med sång och dans. 

Annons

Annons

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss