A-
A+

Hallå där Gunnar Ljunggren, ny redaktionschef för E55!

E55News55

Så kommer han att sätta sin prägel på sajten.

Petra Lundgren

Hur kommer du att sätta din prägel på sajten?

-Jag vill att de som är över 55 år och de som jobbar i näringslivet ska ta plats i det offentliga rummet. Jag tycker att det saknas i dag. 

För många är du nog ett bekant ansikte, berätta lite kort om din bakgrund!

-Mitt intresse för ekonomi föddes när jag var revisor, då lärde jag mig en hel del om hur näringslivet fungerar och blev insatt i en problematik som var intressant. Därifrån var steget inte så himla långt till att hitta en journalistisk prägel på den typen av bevakning. Jag var med och startade  A-ekonomi på SVT,  Ekonominyheterna på TV4 samt flera andra program. 

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit under din karriär, så här långt?

-Mest stolt är jag för att fått vara med och starta ekonomiprogram i SVT, TV4 och TV3. Under A-ekonomitiden avslöjade jag de första fallskärmsavtalen. I Kalla fakta avslöjade jag att arbetstillfällen flyttades från Sverige till Portugal med hjälp av EU-stöd, vilket vållade en hel del debatt i EU-parlamentet. 

Vilka frågor anser du vara extra viktiga att driva på E55?

-Ett exempel är att skriva om villkoren i det privata näringslivet, det har andra förutsättningar än den offentliga sektorn och måste jobba på ett annat sätt. Ett annat är villkoren för de som har passerat 55 årsstrecket, varför de är underrepresenterade i en hel del sammanhang. Jag tycker också att det är viktigt att kunna leverera nyheter som läsarna kan ha glädje och användning av. Egna nyheter, sådana som ingen annan media tar upp. 

Det blir en hel del nytt innehåll på E55 i och med nysatsningen, vad kan du avslöja redan nu?

-Vi kommer till exempel ha spännande krönikörer med näringslivsbakgrund och många är över 55 år. Jag tycker också det är spännande att visa upp internationella affärstidningar och ge en snabb överblick om vad man pratar om där, deras toppnyheter.

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss