A-
A+

GP: Kvinnor tar stryk av stress på arbetsplatserna

STOCKHOLM 20080528
Arbete, PolitikNews55

LEDARSVEPET Hårdare kontroll ska motverka att kriminella använder företagande som en plattform för avancerade brottsupplägg, skriver SvD. GP signalerar att allt fler kvinnor blir sjukskrivna för stress i arbetslivet.

Rikard Jansson

Annons

Annons

“Brott lönar sig för bra”. SvD vill se starkare kontrollmekanismer mot kriminella nätverk som genomför avancerade brottsupplägg genom att starta företag. Ledarskribenten skriver att politiker både till höger och vänster har eftersträvat bättre villkor för att stimulera företagsamhet. Bland annat nämns avskaffande av krav på revisor för mindre aktiebolag, där kapitalkravet sänkts från 100 000 till 25 000 kronor. 

GP:s ledare skriver att arbetslinjen har blivit en kvinnofälla. Hon menar att många kvinnor upplever maktlöshet på jobbet. Sjukskrivning av stressrelaterade sjukdomar ökar kraftigt. Här tas en undersökning som stöd för påståendet.  Antalet sjukskrivna för stress har ökat till 33 600 från 6 700 personer på tio år. 80 procent av dessa är kvinnor.

Expressen efterfrågar en stark ledare som kan styra landet. Tidningen lyfter bland annat upp en dansk lösning där minoritetsregeringar förhandlar om budgeten direkt med oppositionen.

Kort bakgrund: Tidningen skriver att efter att januariavtalet föll återinträdde Löfven som statsminister med hjälp av Vänsterpartiet och Centerpartiet. Detta trots att stöd för budgeten saknades. “Stefan Löfven lovade då i stället att han skulle avgå om regeringens budget faller i höst. Men även det visade sig vara ett billigt löfte, i november tänker han ju sluta oavsett”, skriver Expressen. 

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss