A-
A+

GP: Ställ högre krav

Foto: Henrik Montgomery/TT
Ekonomi, PolitikNews55

LEDARSVEPET Skolan tas upp på flera ledarsidor i dag. Det handlar om vinstkrav som förstör och för låga krav på lärarutbildningen.

Petra Lundgren

Annons

Annons

Aftonbladets ledare lyfter att högerns vinstkrav förstör skolan och menar att det står mellan barnen och företagen. Ledarskribenten skriver att en skola som måste gå med vinst också måste prioritera bort barn med till exempel särskilda behov och menar att Moderaterna, Centern, Liberalerna och Kristdemokraterna tagit ställning för företagen. 

Skolan är på tapeten även i Göteborgs-Postens ledare. Där efterfrågas högre krav på lärarutbildningen. I dag går det att studera heltid på lärarprogrammet och samtidigt ha en annan sysselsättning på heltid, som exempelvis riksdagsledamoten Joar Forssell (L). 

Ge euron en ny chans skriver ledarskribenten i Dagens Industri. När svenska folket fick rösta 2003 sade 56 procent nej till euro och stödet har varit fortsatt svagt. Men euron har gjort revansch efter krisåren och handeln euroländer emellan har ökat. Maktbalansen i EU ser också annorlunda ut än 2003. 

Moderaterna fortsätter att röra sig allt närmare Sverigedemokraterna skriver Dagens Nyheters ledarsida. Detta trots upprepade löften från M:s sida om att en ny allians inte är aktuell. SD vill dock gärna ha ett nytt block ihop med M. 

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss