A-
A+

GP: Så använder politikerna miljön som en täckmantel

Ekonomi, PolitikNews55

LEDARSVEPET 22/10 Flera av fredagens ledarsidor fokuserar på klimatfrågan, men med olika ingångsvinklar.

Sarah Carlsson

Annons

Annons

I Aftonbladet är vindkraften i fokus, och Zina Al-Dewany skriver om moderater som tycker att vindkraftverken förstör havsutsikten. Men det behövs mer förnybar elproduktion och vi måste alla ställa om för klimatets skull, menar ledarskribenten. Om högern “får som den vill så blir havsutsikten deras minsta problem”, skriver Al-Dewany. 

GP:s Karin Pihl tycker att det är rätt att beskatta miljöfarliga produkter och ämnen, men sättet som det görs på i Sverige är fel. Hon ger flera exempel på olika skatter som inte fyller sitt syfte, allt från plastpåseskatten till sopskatten och kemikalieskatten. “Intrycket är att politikerna egentligen inte bryr sig om naturen och klimatet utan helt enkelt vill använda miljön som en täckmantel för att dra in mer skatt”, skriver Pihl. 

SD har rätt om tidtabellen för klimatomställningen, det anser SvD:s Peter Wennblad. Han menar att klimatet kommer att bli den nya migrationsfrågan, “ett politikområde där alla partier utom SD bekänner sig till en tro som de under smärtsamma våndor kommer att tvingas överge i mötet med krassa realiteter.”

Annons

Annons

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss