A-
A+

GP: Det här kommer revolutionera finansmarknaden

EkonomiNews55

LEDARSVEPET 20/10 Flera av dagens ledarsidor fokuserar på Ann Linde och Sveriges relation med Israel. I GP lyfter man istället en kommande revolution.

Sarah Carlsson

Annons

Annons

Utrikesminister Ann Linde har besökt Israel i veckan och det kommenteras i positiva ordalag i både Dagens Industri och Expressen. När Sverige erkände Palestina 2014 förstördes relationen till Israel, men tack vare Ann Linde och en mindre konfrontativ regering så tinar nu relationen långsamt upp. Det skriver Expressen

Resan markerar “förhoppningsvis slutet på en aktivistisk inriktning av den svenska utrikespolitiken”, enligt DI:s Tobias Wikström. Sveriges handelsrelationer och samtalsklimat med Israel är viktigt, särskilt då Israels roll som regional stormakt har stärkts, menar Wikström.

Ledarsidan i GP vänder blicken åt ett helt annat håll, nämligen mot finansmarknaden. Decentraliserad finans kommer innebära en revolution av finansmarknaden, enligt Adam Cwejman. Dessa innovationer, där blockkedjetekniken utgör grunden, kommer sannolikt förändra våra liv och ta bort kapitalismens mellanhänder. Men det kommer att mötas av en motreaktion.

Annons

Annons

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss