A-
A+

Glädjeskutt för flera nordiska börsbolag

Ekonomi, affärer och finansNews55

OMVÄRLDSSVEPET 21/10 Det går bra för flera nordiska företag. Det framgår när rapportsäsongen drar igång på bred front. En tungviktare inom ekonomi avgår, vilket både Financial Times och Wall Street Journal toppar med.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Bundesbanks chef Jens Weidmann avgår, rapporterar Financial Times, vilket även tyska Handelsblatt har som förstasidesstoff.

Den kinesiske miljardären Jack Ma, som de flesta känner som Alibabas grundare och starke man gör sin första resa utanför Kina sedan han granskades av landets styre under en längre tid. Det är en annan av toppnyheterna i dagens Financial Times.

Betaljätten PayPal håller på att köpa upp den sociala bilddelningstjänsten Pinterest, enligt källor till Wall Street Journal. Syftet är att kunna ge kunder en bättre shoppingupplevelse. Samtalen uppges dock befinna sig i ett tidigt skede och det är inte säkert att det leder till en affär, enligt personerna med insyn.

Danska Börsen rapporterar om att Jyske Bank lämnar en omvänd vinstvarning och räknar med ett överskott på minst 3 miljarder DKK för helåret 2021. 
Norska Dagens Näringsliv har en stor bredd på dagens nyheter. En av landets storbanker DNB rapporterar sitt bästa kvartal någonsin med ett resultat efter skatt på 6,9 miljarder NOK.

Annons

Annons

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss