A-
A+

Financial Times: En epok är över

Ekonomi, PolitikNews55

OMVÄRLDSSVEPET. Financial Times toppar med en epok som är över, Wall Street Journal skriver om en större företagsaffär och danska Börsen rapporterar om en försäkringsjätte som ser god tillväxt.

Rikard Jansson

Annons

Annons

En epok är över för globala investmentbolaget KKR då grundarna Henry Kravis och George Roberts avgår som chefer. Istället utses Joe Bae och Scott Nuttall till nya vd:ar med delat ansvar med omedelbar verkan. Kravis och Roberts att övergå till att dela på rollen som styrelseordförande på KKR. Det toppar Financial Times med i dagens tidning. 

En större företagsaffär är föremål för Wall Street Journals toppnyhet. Det är Emerson Electric som planerar att slå ihop två av sina mjukvaruverksamheter med Aspen Technology. Det handlar om en affär på 11 miljarder dollar, motsvarande nästan 100 miljarder kronor. Affären sker för att ta tillvara på möjligheten med en ökad efterfrågan inom industriteknik, enligt bolaget.

Danska försäkringsjätten Tryg ser god tillväxt inom försäkringspremier och ser möjligheter att ge utdelning till aktieägarna. Det rapporterar Danska Börsen. Nyhetsbyrån Finwire rapporterar om att Tryg ökade intäkterna och nettoresultatet för det senaste kvartalet som analytikerna räknat med. Tryg är aktuellt med att integrera svenska Trygg Hansa och Codan Norge, skriver Börsen.

Tyska Handelsblatt skriver om prisökningen på viktiga råvaror som plast, aluminium och koppar. Experter är oroliga för detta och tror att priserna kommer fortsätta att öka långt in på 2022. Det är också något som tyska industriföretag förbereder sig på. Enligt en studie är det särskilt tillgången på plast som ses som kritisk.  


Regeringen i Norge skärper budgeten för 2022 rapporterar norska Dagens Näringsliv. Norsk ekonomi ser god ut och det innebär att landet kommer att använda mindre oljepengar nästa år jämfört med i år. För 2022 är summan 322,4 miljarder norska kronor. För 2021 var det 406,8 miljoner norska kronor. Statsbudgeten presenteras under tisdagen och det är den sista som avgående statsminister Erna Solberg och finansminister Jan Tore Sanner lägger fram.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss