A-
A+

Expressen: "Så kan inte Sverige styras"

Ekonomi, PolitikNews55

LEDARSVEPET 23/11 Expressen hävdar att kris har blivit normaltillståndet bland de rödgröna partierna. Dagens ledare bjuder annars på en bred palett med allitfrån "Hotet från Ryssland" till varma äldreboenden och missnöje med hur långt gängkriminaliteten har tillåtits gå i Sverige.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Expressen ställer indirekt frågan om när väljarna ska tröttna på de rödgröna. Tidningsledaren beskriver att kris har blivit normaltillståndet bland de rödgröna partierna och konstaterar att “så kan inte Sverige styras”. 

De senaste turerna gäller om Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ska nå en uppgörelse innan riksdagen röstar om Magdalena Andersson får förtroende som statsminister och senare väntar även en omröstning om budgeten. Smart att syna korten när Dadgostar spelar högt, skriver Sydsvenskan. 

Aftonbladets ledare tar upp att äldreboenden har svårt att hålla nere temperaturen under sommarens varmaste månader. Detta med stöd av en ny kartläggning av Ekot som avslöjar att det inte görs tillräckligt för att hålla nere värmen på boendena. 

Parallellt skriver DI om gängkriminaliteten. Affärstidningen anser att det är stötande att krisen har drivits så djupt. Ledaren skrivs efter två skjutningar i helgen, där en av de skadade var en 14-åring som skjutits i ryggen i Eskilstuna. 

SvDs ledare fortsätter att uppmärksamma de ryska trummsammandragningarna vid Ukrainas gräns i ledaren “Hot om krig i öster”.

GP är istället missnöjda med EU:s politik inom jobben. EU:s direktiv om minimilöner riskerar hela den svenska modellen, enligt GPs ledarskribent som menar att det kan bli startskottet för en svensk debatt om att lämna EU. Här har begreppet swexit vuxit fram, som en parallell till brexit, när Storbritannien vill lämna unionen, och långt senare även gjorde det.

Annons

Annons

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss