A-
A+

Expressen: Inte förvånande om S plockar politiska poäng

Ekonomi, affärer och finans, PolitikNews55

LEDARSVEPET 25/11 Valet av Magdalena Andersson som statsminister och hennes entledigande efter drygt sju timmar är det självklara ämnet på många av landets ledarsidor i dag.

Petra Lundgren

Annons

Annons

Expressens ledarredaktion tycker det är närmast genant att följa det rödgröna sönderfallet, men blir inte förvånad om socialdemokraterna kommer att plocka politiska poäng på det.  

Aftonbladets ledare kallar Magdalena Andersson för den enda vuxna i rummet och att Socialdemokraterna åter har blivit solen som andra partier cirklar runt. Som på Göran Perssons tid. 

Dagens industris ledare menar att det är meritokratin som lett till att Magdalena Andersson valdes till Sveriges första kvinnliga statsminister. Det vill säga att hon var bäst lämpad inom partiet med sina meriter och att hon genom att bli vald också visat att kvinnor kan gå hela vägen, likt världens första kvinnliga valda president på Island. 

Dagens nyheters ledare tycker att det hade varit bäst med ett extraval i somras och att det hade varit det ärligaste mot väljarna. Sydsvenskans ledare noterar att det blir kaos när Centerpartiet gör det partiet sagt att det ska göra. Svenska Dagbladets ledare anser att Sverige far illa på grund av det politiska tumultet.

Annons

Annons

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss