A-
A+

Expressen: Det här är vanvård av äldre

Ekonomi, affärer och finans, Politik, SamhälleNews55

LEDARSVEPET 17/1 Vanvård av äldre, ett parti som inte längre behövs och jämförelser mellan Sverige och Frankrike. Det är något som tas upp på ledarplats i svensk dagspress.

Petra Lundgren

Expressen tar upp att det är svårt att hitta personal till äldreomsorgen och det är vanvård att skicka ut hemtjänstpersonal som inte kan svenska. Ledaren konstaterar att språkförbistring kan leda till fel i omvårdnaden och att arbetsgivaren verkar villig att ta den risken. 

Aftonbladet skriver att Miljöpartiet inte behövs längre och att de sakta tappar sitt eget existensberättigande. Med tanke på klimatförändringarna så borde kanske Miljöpartiet växa men så är det inte. När Naturskyddsföreningen utsåg bästa miljöparti 2018 gick utmärkelsen till Vänsterpartiet. 

Dagens Nyheter noterar att Socialdemokraterna i Sverige tar mer ansvar jämfört med den franska motsvarigheten där arbetet generellt skyddas i stället för arbetaren. Hade det varit som i Frankrike hade nedläggning av fabriker i Sverige skadat mer. För ungefär tio år sedan miste 3 000 personer jobbet i Trollhättan när Saab Automobile gick i konkurs. Arbetslösheten är i dag lägre än när sista bilarna rullade ut från fabriken. 

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss