A-
A+

Expressen: Därför är SD en mardrömspartner

Ekonomi, Inrikes, Politik, PolitikNews55

LEDARSVEPET 21/10 Samarbetet mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna är huvudtemat på flera av torsdagens ledarsidor.

Sarah Carlsson

Annons

Annons

När gränsen mot den radikala högern har upplösts återstår bara klasskampen, en kamp som Moderaterna driver uppifrån. Det skriver Aftonbladets Anders Lindberg på ledarsidan idag, med anledning av partiets arbetsstämma. Han undrar om SD:s väljare verkligen vill ha den politik som Moderaterna sätter kurs för, som går längre åt höger än Donald Trumps politik. Lindberg menar att Moderaterna är “ett intresseparti för överklassen” vilket rimmar illa med de SD-väljare som har arbetarbakgrund.

Även i DN lyfter man och kritiserar relationen mellan Moderaterna och SD, ett samarbete som “tar fram det sämsta i Moderaterna”. Partiföreträdare förminskar och försvarar SD:s rasism samtidigt som sakpolitiken har tappat sin udd, skriver ledarsidan.

Expressen fokuserar visserligen också på SD, men riktar istället in sig på de sverigedemokrater som inte vill vaccinera sig och som sprider felaktiga artiklar. Riksdagsledamoten Roger Richthoff jämförde vaccinet med gift, och sådana som han borde isoleras anser Expressen. “Antivaxxarna i riksdagsgruppen visar varför SD vore en mardrömspartner i en koalitionsregering – inte nog med att de inte klarar av att följa partilinjen, de riskerar dessutom att sprida både kinesisk desinformation och sjukdomar”, skriver ledarsidan.

Annons

Annons

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss