A-
A+

Domare: Amerikanska apotekskedjor har bidragit till opioidkrisen

Ekonomi, affärer och finans, UtrikesNews55

OMVÄRLDSSVEPET 25/11 Apoteksbranschen i USA har det tungt, koalitionsavtalet i Tyskland och hypade aktier. Det är några ämnen som utländska affärstidningar tar upp.

Petra Lundgren

Annons

Annons

Det var en tung dag för apoteksbranschen i USA under tisdagen, rapporterar Wall Street Journal. En federal jury anser att företaget som äger CVS- Walgreens- och Walmart-apoteken som ansvariga för att ha bidragit till opioidkrisen i Ohio. Detta är den första och potentiellt tongivande domen bland många stämningar som ligger på kö mot amerikanska apotekskedjor. Nyligen släpptes statistik som visat att fler än 100 000 personer har dött i USA det senaste året av överdos, en drastisk ökning från åren innan.

Brittiska Financial Times toppar med nyheten om att 27 migranter har dött efter att ha försökt att ta sig över engelska kanalen från franska sidan. Personerna drunknade efter att deras uppblåsbara jolle tappade luften. Det är den största drunkningsolyckan någonsin i den engelska kanalen, med starka strömmar.

Kamp mot klimatförändringar, stabil nivå på pensionerna och högre minimilön. Det står i centrum för koalitionsavtalet mellan SPD, De gröna och FDP rapporterar tyska Handelsblatt. Titeln på avtalet är Våga göra fler framsteg och FDP-ledaren Christian Lindner beskriver det som “det mest ambitiösa klimatskyddsprogrammet i en industrination”.

Euforoin och förväntningar på hypade elbilsaktier som Tesla och kinesiska NIO har gått för långt anser aktieförvaltare, rapporterar danska Börsen. Aktierna har varit extremt populära, bland annat hos privata investerare. Rådet de nu får är att “gräva lite djupare”. 

Oslobörsen stiger för tionde månaden i rad, rapporterar norska Dagens näringsliv. Senast en månad slutade med nedgång på månadsbasis var i januari. I november är ökningen hittills 1,62 procent och november kan bli den sjunde bästa månaden avkastninsmässig i år. Men det är långt ifrån mars, då uppgången var 5,14 procent, vilket också är bäst i år. 

Annons

Annons

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss