A-
A+

Di: Det här är viktigaste ekonomifrågan

Ekonomi, affärer och finans, InrikesNews55

LEDARSVEPET 12/1 Den viktigaste ekonomifrågan, mycket snack och lite verkstad från energiministern och de nya restriktionerna. Det är ett axplock av ämnen i ledarna svensk dagspress.

Petra Lundgren

Energipriserna driver på prisökningstakten, skriver Dagens industri. Det gäller inte minst elen som blivit allt dyrare och det finns risk att stigande energipriser inte bara är något tillfälligt. Dyrare energi är varken bra för företagen eller hushållen eftersom det kan leda till åtstramningar. Blir centralbankerna dessutom oroade för energipriserna kan det bli en “äkta räntehöjning” vilket i sin tur kan påverka investeringar, konsumtion och den ekonomiska tillväxten. Ledaren konstaterar att den viktigaste ekonomifrågan är ökad energiproduktion och att energipolitiken verkar vara på väg att bli lika viktig som penningpolitiken. 

Göteborgs-Postens gästkolumnist tycker att energiministern Khashayar Farmanbars visar på mycket snack och lite verkstad när det kommer till energikrisens effekter. Skribenten anser att Farmanbar levererat motstridiga uppgifter och försöker dölja effekterna av energikrisen snarare än att komma med en lösning.  

Nya restriktioner gäller från den 12 januari och ett syfte är att skydda sjukvården så att den klarar sitt uppdrag. Sydsvenskan tycker det är bättre att stärka vården i stället för att begränsa friheten. 
Norrländska socialdemokraten skriver att handeln drabbas hårt av pandemin. Den har både inneburit stress och oro för många anställda i butiker.

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss